úterý 12. května 2015

Recenze - S hlavou v oblacích (pejru)


Autorka: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Žánr: Román pro ženy
Počet stran: 119

Anotace:
Když se Markéta vybourá v autě v jakémsi zapadákově a je nucena přečkat víkend ve společnosti velkého a děsivého vidláka Marvina, rozhodně nečeká, že se během dvou dnů do toho samého velkého a děsivého Marvia - vlastně Pavla - dokáže zamilovat. A když odjíždí, vůbec nečeká, že by Marvin mohl mít zájem o něco víc, než příjemný úlet. Ale po nějakém čase zjišťuje, že se jí velký zlý Marvin zapsal do života víc, než jedním úletem...



Úspěšná Markéta jede na víkend ke kamarádce. Ale její plány jí pokazí
opuštěný koník na silnici a vybourá se. Nezbývá nic jiného než se vydat do blízké vesnice a sehnat pomoc. Tak se na scénu dostává velký a děsivý Marvin (jak mu Markéta říká). A Markéta stráví víkend s vidlákem, na který nikdy nezapomene.

Tato kniha je jedna velká náhoda... Čirou náhodou se Markéta vybourá poblíž Lhoty. Náhodou se na silnici objeví kůň. Náhodou jí zavede k Marvinovi. Náhodou u něj zůstane celý víkend. 

Prostředí knihy mi rozhodně nebylo cizí, protože i já tvrdnu ve vesnici, která je odříznutá od světa. Další jsem si oblíbila Markétu která "trpí" stejně jako já. A to tím, že se jí ne moc dobře prokrvují končetiny a tak věčně mrzne. 

Knížka pro mě byla i docela přínosem zkušeností do budoucna. Nejvíc mě těší dobře vysvětlené pocity v různých situacích. 
Je to úžasný příběh ze života s trochou humoru a romantiky :).

Kateřina Petrusová u mě znovu postoupila na další úroveň oblíbenosti. Opravdu jsem si její knihy moc oblíbila, hlavně ty z českého prostředí. A nemůžu se dočkat jejích dalších výtvorů :).


3 komentáře:

  1. Žádnou knihu od této spisovatelky jsem nečetla. Však příběh této knihy mě velmi zaujal a pevně věřím, že se k jeho četbě brzy dostanu, rozhodně díky za velmi pěknou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kateřinu miluju! Každá její knížka je naprosto skvělá, takže si jsem jistá, že bych od ní četla i telefonní seznam :D
    Skvělá recenze!

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Od autorky jsem četla jen jednu knihu, ale ta mě vážně dostala :) Hlavu v pejru si chci určitě taky brzy přečíst :)

    OdpovědětVymazat