neděle 26. dubna 2015

Recenze - Život jedna báseň

Orig. název: Slammed
Autorka: Colleen Hoover
Přeložila: Jana Jašová
Díl: 1.
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání (orig.): 2012
Rok vydání (cz): 2014
Žánr: Román
Počet stran: 261
Počet kapitol: 21+Epilog

Anotace:
Po nečekané smrti svého otce je osmnáctiletá Layken nucena být tou silnou kvůli své matce i mladšímu bratrovi. Navenek vypadá odolná a houževnatá, ale uvnitř ztrácí naději.
Na scénu přichází Will Cooper. Atraktivní, jednadvacetiletý nový soused od vedle s fascinující vášní pro recitaci poezie a jedinečným smyslem pro humor. Během několika dní vzájemného oťukávání si Will a Layken vybudují intenzivní emocionální spojení, které v Layken probudí novou naději.
Nedlouho po úžasném prvním rande jsou navráceni do reality šokujícím odhalením, jež je nutí jejich vztah okamžitě ukončit. Denní interakce jsou neskutečně bolestivé, protože se snaží najít vzájemnou rovnováhu mezi pocity, které je k sobě táhnou a tajemstvím, co je od sebe drží.


Layken to opravdu nemá lehké. Nejen, že jí umřel milovaný tatínek, ale musí se přestěhovat z Texasu do Michiganu. A tak opustit i ty všechny vzpomínky na otce. Jediné co jí však drží na nohou je její bratříček a matka.
Layken si je stoprocentně jista, že bude Michigan nenávidět. Vše se ale změní po setkání s Willlem, velkým fanouškem poezie.
Když se Layken se svou ztrátou smíří a začne se znovu usmívat na svět, na obzoru se objeví další problémy...

Úžasné, dojemné, smutné, romantické, nečekané, šokující. Tento příběh se nedá popsat jenom jedním slovem. Musím říct, že Colleen se se psaním opravdu nepáře a nemá slitování.

V knize se také objevují hezké a poučné básně.
Navíc se v průběhu čtení pořád něco děje a člověk se vůbec nenudí.

Kniha mě oprdavdu vzala za srdce a přinesla ponaučení. Colleen mě opravdu dostala. Už se nemůžu dočkat jejích dalších knih.


1 komentář:

  1. To znie skutočne zaujímavo, hlavne tie básne v príbehu. Kedže milujem romantické knižky, tak túto by som asi rada prečítala...mala si šťastie, že si ju vyhrala...oplatilo sa :)

    OdpovědětVymazat