úterý 5. července 2016

Top 5 | žánry


 Ať už knižní, nebo ne. Top 5 je prostě všude, někdy to může být i top 10... Ráda si čtu nebo sleduji Top 5 ostatních, proto bych i já ráda začala s touto rubrikou.
Většinou se bude jednat o knížky, ale tu a tam bych mohla vymyslet i jiné, to sama ještě nevím... Sami mi můžete pomoci a navrhnout téma na top 5 :)...

Ještě podle mého nemám načteno natolik, abych si tu vybírala nejlepší série nebo spisovatele... proto raději začnu s něčím obecnějším... knižní žánry.

5. Horror

Ač s tímto žánrem mám zatím jen málo zkušeností, na mém wishlistu se objevuje spoustu knih s hororovou tématikou, které bych si ráda přečetla. Lákají mě snad všechny knihy Stephena Kinga.
Na horrory jakožto filmy se nedívám, vyhýbám se jim. Obzvlášť těm paranormálním. Neříkám, že jsem nikdy žádný neviděla. O to víc má má hlava nutkání představovat si různé blbiny. Přiznávám že v tomhle jsem až moc velký strašpytel, a taky jsem až moc pověrčivá. Jediné horrory, na které se opravdu dívám jsou anime, ale nesmí tam být vidět vnitřnosti. Já vím, v tomhle jsem pěkná hysterka.
Knižní horrory jsou jiné, ať už je podle většiny udělaný film. Prostě nevidím obraz, neslyším zvuky, žádné infarktové lekačky a to je na tom to nejlepší.

4. Thriller, Detektivní

Stejně jako horrory, moc detektivek a thrillerů jsem nečetla, ale i tak jsem si tyhle žánry oblíbila. Ráda se s taťkou koukám na různé krimi, tak proč si nerozšířit obzory i nad knihami. Stejně tak mě vždycky baví určovat si při čtení i svůj názor a hádat, kdo je vrah. Díky Kateřině Petrusové jsem si oblíbila i mafiánské téma a ráda bych našla i další podobné knihy. A mě dost baví knihy z pohledů samotných vrahů.


3. Manga


Možná to není úplně knižní žánr, ale já to sem prostě musím dát! Nebýt mangy, nebyl by země teď takový nadšenec do knih. Taky, že už se teď moc na nic nedívám ať už to je anime, filmy nebo seriál. Prostě jenom čtu. Mangu si aspoň nemusím kupovat a můžu číst online (navíc moc hmotných není :\), i když e-book nemůžu vystát. A taky se díky ní umím usmívat :).

2. Young Adult

Ani ne za dva týdny mi bude (ne)sladkých šestnáct... ještě se není za co stydět. Ale co, myslím že YA budu číst ještě hodně let a určitě nejsem jediná. V příbězích se rozhodně nemůže jednat o moc velké klišé. Nejvíc mě zajímají takové, kde má hlavní postava nějaký opravdový problém. Taky pokud se jedná o opravdu originální příběh, ale to už si vybírám podle samotného instingu knihomola. YA místy čtu i v rekordních časech, což mě opravdu těší. A taky mezi ně patří i moje opravdové srdcovky jako Fangirl, Život jedna báseň a teď nově i Uvnitř mé hlavy.

1. Fantasy, Dystopie 

Nejlepší žánr navždy! Tolik možností, tolik schopností, tolik světů, tolik bytostí...
Já jsem od malička takový snílek a miluji vše z těchto světů. Jako mladší jsem byla šíleně ulítlá nad řeckými bohy... i když ostudou je, že jsem doposud ještě nečetla Percyho Jacksona. Neustále jsme se se strejdou koukaly na skvělé filmy. Harry Potter, různé Marvelovky... no a dodnes jsem se toho nezbavila. I když se teď možná méně dívám a víc čtu. Ale to mi na náladě moc nemění. Prostě si užívám života v jiných světech.

Doufám, že se u této rubriky budete bavit společně se mnou. Rozhodně bych ráda vymyslela i další nové rubriky a tím i více přispívala na blog. Napadlo mě třeba pár článků o mém psaní, kreslení nebo i něco o manze. Nebo takové ty dobře známé knižní Kdo s koho a Tagy... Je toho hodně co nabídnout, ale v tom případě bych asi měla změnit název blogu na něco trochu víc obecného...
Co myslíte? Případně jaké články by jste ode mě ocenili?
Zatím čauky,
Kiki




1 komentář:

  1. Mých TOP 5 žánrů mám úplně stejně, akorát malinko v jiné pořadí...
    Každopádně Fangirl i Život jedna báseň jsou moje srdcovky. Uvnitř mé hlavy by mi měla dorazit co nejdříve, takže jsem na ni maximálně zvědavá :)
    Super článek :)
    Btw. máš strašně krásný design blogu! :)

    OdpovědětVymazat